Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Kennel Bliss Kiss  

Olen Tarja Tastula, kolmekymppinen aktiivinen koiraharrastaja Etelä-Pohjanmaalta, Kurikan Jurvasta. Työskentelen toiminnanjohtajana ja vapaa-aikani kuluu rakkaiden koirieni lisäksi myös vapaaehtoisissa järjestö- ja luottamustehtävissä. Työn vastapainoksi olen aloittanut opinnot trimmauksen ammattitutkinnon parissa ja tarkoituksena valmistua koirien trimmaajaksi kevään 2022 aikana.

Koirat ovat kuuluneet aina elämääni ja vartuin lapsuudenkodissani suomenpystykorvien parissa, joita isäni ja isosiskoni kasvattivat. Omaa ensimmäistä koiraa valikoidessa oli selvää, että rodun tulisi olla FCI5-ryhmästä. Eniten monipuolisilla harrastusominaisuuksillaan sekä ulkomuodollaan minua ihastutti keskikokoinen saksanpystykorva; mittelspitz. Ja tällä tiellä ollaan vieläkin - rotu valloitti sydämeni kertaheitolla!

Mittelspitz-harrastukseni alkoi syksyllä 2009, kun ensimmäinen mittelini, Damirazin Kulkurin Kaunotar "Martta" saapui ilostuttamaan arkeamme. Tämän jälkeen laumaan ovat liittyneet myös mittelipojat Power Dee's Aramis "Rami" ja Damirazin Haaveiden Hurmuri "Piki". Martan ensimmäisestä pentueesta (v. 2012) kotiimme jäi varttumaan oma kasvattini Bliss Kiss Miracle "Mira". Ja kolmisen vuotta myöhemmin laumamme täydentyi vielä viidennellä jäsenellä, kun oman urokseni, Pikin, ensimmäisestä pentueesta meille kotiutui 8-viikkoisena ruskea Nökö-neitonen (Hulmukan Neela). Viimeisin tulokas nykyään pääosin seniori-ikäisessä poppoossamme on Nökön kesällä 2019 syntynyt urospentu, Möhi (Bliss Kiss Dog Is God Spelled Backwards).

Yhteisomistuksessa minulla on muiden kasvattajien kanssa tuontikoiria Hollannista sekä Saksasta. 

Harrastan koirieni kanssa pääosin näyttelyitä, mutta myös nose workia ja rally-tokoa. Normaaliin arkeemme kuuluu myös päivittäiset rallittelut lähipelloilla ja -metsissä. Kesäisin kaikki koirani ovat erittäin innokkaita vesipetoja ja uiskentevatkin järvessä lähes päivittäin aina pitkälle syksyyn asti.

Koiristani Martta ja Nökö ovat suorittaneet virallisen Karva-Kaverit -testin ja "työskentelevät" Karva-Kavereina ilostuttamassa mm. lähialueen vanhainkotien asukkaita sekä lukukoirina lähikirjastossa. 

Asumme laumamme kanssa maalla omakotitalossa; erillisiä "kenneltiloja" tai ulkotarhoja meillä ei ole eikä tule, vaan koirat jakavat arjen kanssamme yötäpäivää. Sekalauman arki katkeaa ainoastaan narttujen juoksujen aikana, jolloin pojat lähtevät mummolaan lomailemaan. Suuri tonttimme on aidattu, joten koirat pääsevät oleskelemaan turvallisesti kanssamme myös pihapuuhien ajaksi; grillailun ja kasvimaan kitkemisen aikana vapaaehtoisia apulaisia löytyy jaloista aina yllinkyllin. :)

Suoritetut kurssit / Suomen Kennelliitto:

- Kasvattajan peruskurssi (2011)

- Kehätoimitsija-kurssi (2012)

- Ulkomuototuomarien alkeiskurssi (2016)

- Kasvattajan jatkokurssi (2020)

Koiraharrastukseen liittyvät luottamustoimet:

-Suomen Mittelspitz ry:n palkintotoimikunnan jäsen (2021-)

-Suomen Mittelspitz ry:n näyttelytoimikunnan jäsen (2018- )

-Suomen Mittelspitz ry:n jäsensihteerin tehtävät (2012-2017)

-Suupohjan koirakerhon hallituksen jäsen (2012-2017)

-Suupohjan koirakerhon sihteeri (2013-2017)

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Mittelspitz ry:n, Suomen Seurakoirayhdistys ry:n ja Suupohjan koirakerhon jäsen.

Muutama ajatus kasvatuksesta:

Kaikki koirani ovat rakastettuja perheenjäseniämme. Kasvatukseni on hyvin pienimuotoista ja pentueiden välillä voi olla vuosiakin. Kaikki pennut syntyvät ja kasvavat kotioloissa; ensimmäiset elinviikkonsa ne viettävät vierashuoneessamme, ja siirtyvät siitä liikkumaan myöhemmin koko asuinkerrokseen, jonne kokoan lisänä normaaliarkemme keskelle pennuille virikkeitä agilityputkesta tasapainoalustoihin ja pallomereen. Pennut sosiaalistuvat kasvattajalla perheen muihin koiriin sekä tottuvat kodin jokapäiväisiin ääniin, ulkoiluun, autoiluun sekä eri-ikäisten ihmisen käsittelyyn sekä erilaisiin hoitotoimenpiteisiin.

Mikäli joku pennuista on jäämässä lähiseudulle asustelemaan, niin olen vieraillut koko pentueen kanssa ennen luovutusta myös tämän pennunostajan luona. Pennut ovat samalla kertaa saaneet autoilutreeniä sekä tutustuneet uuteen ympäristöön. 

Kasvatuksessa kiinnitän huomiota kokonaisvaltaisesti jalostuskoirien terveyteen, luonteeseen ja ulkomuotoon. Käytän jalostukseen vain rodunomaisia, terveiksi tutkittuja ja mukavaluonteisia yksilöitä. Pentueita suunnittelen toteutettavan mielummin liian harvoin kuin liian usein; koska panostan pentujen hoitoon ja niiden kanssa olemiseen todella paljon aikaa ja järjestelen esimerkiksi omat työni niin, että pystyn seuraamaan pentujen kehittymistä mahdollisimman paljon, ei olisi itselleni ajatuksena mielekästä hoitaa esimerkiksi useampaa pentuetta yhtä aikaa tai peräkkäin. Yritän suunnitella pentueet niin, että pystymme elämään normaalia arkea myös täysipainoisesti pentueiden välillä.

Toteutan pentueet ainoastaan yhdistelmistä, joista olen valmis jättämään itsellenikin pennun kotiin kasvamaan. Kasvatukseni perustuu pitkälti sijoituskoiriin, joten hyvät ja yhteistyökykyiset sijoituskodit ovatkin kultaakin kalliimpia. 

Terveystarkastuksilla lisätään tietoutta jatkuvasti suositummaksi muuttuvan rodun terveydestä, ja siksi olisi tärkeää tutkia myös ihan tavalliset kotikoiratkin. Jokaiselle yli 1-vuotiaalle kasvatilleni tehtyyn viralliseen silmä-, polvi-, lonkka- ja kyynärtarkastuksen kustannuksiin osallistun kasvattajana 200 eurolla.

Näyttelypakkoa ei pennuilla ole, mutta kustannan jokaiselle kasvatilleni kaksi kotimaan näyttelyilmoittautumista virallisissa luokissa ostajan niin halutessa.